Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


testreszabott xp telepítő

2008.12.27

Profil -  Xp

 

Gondolom már sokaknak eszébe jutott : mi lenne ha az Xp-t gyorsabban tudná feltelepíteni.nos ez nem is olyan bonyolult.Egyetlen programocska kell csupán hozzá és persze türelem.Lehetőség nyílik rá,hogy összetevőket vegyünk ki,tiltsunk le,vagy programokat integráljunk xp-nkbe.Mindez egyetlen programmal :

                                                                         Nlite

Ha  hozzáfogsz és elkezded használni az Nlite progit,legyél nagyon körültekintő.Olvass el minden infót és csak azt változtasd meg amiben bisztos vagy.

Ha komoly munkára használod a géped  és azt akarod hogy a felesleges dolgok ne zavarjanak,a rendszer gyorsabb,stabilabb legyen és olyan formában települjön fel ahogy azt te eltervezted,ráadásul anélkül,hogy ott kellene a géped mellett ülnöd ...hát itt a lehetőség.

Nyugodtan eltávolíthatjuk a windózos játékokat,háttéképeket,témákat,az imapi peépített lemezíró szolgáltatást (ezt egyébként azért célszerű megtenni ,mert a közkedvelt Ahid nero működése így felgyorsul,ugyanis a rendszer először az "imapi-t" keresi és eltelik egy kis idő mire "rájön")) a Néróra)

Csak a magyar ,angol és német nyelvű billentyűzet marad és anyelvi eszköztár sem kell,hogy az arabot tartalmazza ugye))).

Beállítható,hogy a telepítés során ne legyen a megszokott grafikus felület,ezzel némi gyorsulás érhető el.

Beállítható,hogy a startmenüben és egyébb menüelemekben milyen ikonok jelenjenek meg és milyen hivatkozással.továbbá az asztalon mi legyen ( szerintem semmi...minek, eszköztárbol  sokkal egyszűbben el lehet bármit érni,villámgyorsan,de erről majd később ....hja : ha üres az asztal,a videókártyádat is kíméled)

Namármost ha ezen túlvagy,itt azidő lehetővé tenni saját magad számára ,hogy telepítés közben nyugodtan foglalkozhass bár mivel,... ne kelljen a géped előtt gúvadt szemeket meresztve lesni mit kérdez a windóz,törni a fejed vajon mit írjál be.

 

A következőt kell tenned-(és itt minden mezőt tölts ki)-

.-be kell írnod a számítógéped nevét,

-meg kell adnod egy felhasználói nevet,

-egy hálózat nevet,

-be kell állítanod ,hogy rendszergazda ként jelentkezzen be,

-továbbá a billentyűzetet,-nyelvezetet,időzónát.......

és ez most fontos: be kell írnod a Windows rendszerhez kapott kódot.

Nagyon figyelmesen töltsd ki,mert ha valamit elb.ol, vagy nem lesz autorun ( önmagától feltelepülő) a kész telepítő,vagy -hibás kód esetén _ majd kéri a kódot a telepítés során,vagy ha már feltelepült 30 napon belül leáll.....bumm.(((((.Szóval figyelj oda.

Lehetőség van drájverek integrálására is.Ennek pl akkor van jelentősége ha mondjuk van egy sata vincsi a loptoppod-ban és az alap Windows az istennek sem ismeri fel.Nosza kerítsd meg valahonnan a szükséges drájvert és inegrálj....... erősen)))ha ez benne lesz,már nem okoz problémát simán feltelepül.

Mondjuk,hogy készen vagy.A progi felajánlja,hogy készít egy ISO fájlt...hagyjad hagy készítsen.Határozd meg a helyet hogy hová mentse.-lehetőleg szem előtt legyen,vagy tegyél ki egy parancsikont az asztalra.....ne keljen később keresgélni-Az ISO-t aztán ki kell írnod egy cd-re.

ezzel meg is volnánk

Ui: Mostanra már kenem- vágom az Nlite-használatát,de kezdetben volt 3-napos.....,egy-hetes...., majd 1 hónapos XP-m :)))......szóval eddig működtek:)))

azért mondom figyelj oda mit csinálsz