Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gyorsítsuk fel a Nero-t

2011.09.26


 
Gyorsítsuk fel a Nero-t

image001.jpg


Bár ez a tipp főleg a CD-íróprogram javára szolgál, a megoldás a Windows XP beállításaiban rejlik.
Amikor elindítjuk a Nero-t, a lassabb Windows XP rendszereken feltűnően lassan indul el. A probléma a Windows XP beépített CD-író meghajtó fájljaiban rejlik.

Ezt a meghajtót a Roxio írta. A Nero indításánál az operációs rendszer észreveszi a CD-íráshoz szükséges fájlok betöltését, és automatikusan betölti a Roxio meghajtó fájlokat. Ezt a Nero nem veszi könnyen és megpróbálja letiltani azokat, hogy a saját fájljait használja.
Ahhoz, hogy letiltsuk az XP CD-író meghajtó fájljait, meg kell nyitnunk a Vezérlőpultot (Control Panel). Benne a Felügyeleti eszközöket (Administrative Tools) és abban, pedig a Szolgáltatásokat (Services).

image002.jpg

 


image002.jpg 


Szolgáltatások (Services) ablak.

A Szolgáltatás ablak jobb oldali listájában keressük meg az IMAPI CD-égető COM-szolgáltatást (IMAPI CD-Burning COM Service). Jobb gombbal kattintsunk rá, és a menüből válasszuk a Tulajdonságokat (Properties).

A Tulajdonságok ablak Általános (General) fülénél keressük meg az Indítás Típusa (Startup type) legördülő menüt. A menü az ablak közepén található. A menü alapértelmezett értéke a Kézi (Manual). Bár a Kézi beállítás csak szükség esetén futtatja a meghajtót, nekünk mindenképpen le kell tiltanunk. Válasszuk a Letiltva (Disabled) beállítást és kattintsunk az OK gombbra.

image003.jpg

 


Tulajdonságok (Properties).

Ha mindent jól beállítottunk, akkor a Nero jóval gyorsabban fog elindulni, mint a beállítás előtt.