Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


felhasználói fiók lezárása

2011.10.04
Elofordulhat, hogy valaki egymás után többször próbálkozik belépni a rendszerbe inkorrekt jelszóval. Erre az esetre a Windows XP Professional kínál egy aktiválható biztonsági intézkedést, ami többszöri sikertelen próbálkozás után letiltja meghatározott idore a felhasználói fiókot. 
Az otthoni felhasználóknak nem sok szükségük lehet erre a megoldásra. A kísérletezéssel óvatosan bánjunk, mert könnyen elofordulhat, hogy saját magunkat zárjuk ki a rendszerbol.:)

Nyissuk meg a Startmenü/Futtatás párbeszédablakot. A beviteli mezobe írjuk be: secpol.msc, majd nyomjunk Entert. Ennek hatására megnyílik a lokális biztonsági beállítások ablak. A bal oldalon kattintsunk a Fiókházirend, majd azon belül a Fiókzárolási házirend opciókra. A jobb oldalon kattintsunk duplán a Fiókzárolási küszöbön , aminek hatására az elougró ablakban megadhatjuk, hogy hány próbálkozást engedélyezünk a felhasználónak. A Fiókzárolás idotartamára duplán kattintva azt az idot állíthatjuk be, hogy mennyi ideig zároljuk a felhasználói fiókot.

Ezzel lehetetlenné tettük, hogy illetéktelen felhasználók bejelentkezhessenek a rendszerbe, esetleg olyan programot futtassanak, ami jelszó-variációkat próbálna generálni.