Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BACKDOOR AZ XP-BEN

2011.09.26

 

Backdoor a Windows XP-ben 


A Windows XP készítoi hagytak egy ’hátsó ajtót’ arra az esetre, ha be szeretnénk jelentkezni a rendszerbe rendszeradminisztrátorként, és elfelejtettük volna jelszavunkat. A hátránya a dolognak annyi, hogy ezt bárki megteheti.  
Kapcsoljuk be a számítógépet, és figyeljünk rá, hogy a Boot-menü bejelentkezzen, ezt az F8 billentyu lenyomásával érhetjük el. Ha a Boot-menüben vagyunk, nyomjunk még egyszer F8-at, ennek hatására további Windows indítási opciók jelennek meg. Figyeljük meg, hogy a rendszeradminisztrátor jelszava üres.  
Válasszuk az opciók közül a Biztonsági módot a Windows indítására. A bejelentkezés ebben a formában csak rendszeradminisztrátorként lehetséges. Ezután legyünk türelemmel, amíg a Windows elindul a fent említett módban. Következo lépésben megjelenik a bejelentkezo képernyo, ahol ki kell választanunk a rendszeradminisztrátor opciót egérkattintással. Ez az indítási mód, csak alapszíneket használ, ezért kissé komikusan nézhet ki a képernyo, de ami fontos, hogy bejutottunk a rendszerbe bármiféle jelszó beírása nélkül. Itt aztán igényink szerint új jelszót írhatunk a korábbi helyett, bízva abban, hogy többé nem felejtjük el:)