Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tűzfal , defender

Windows tűzfal és Defender


Ha van átfogó biztonságot nyújtó vírusirtód (pl.: ESET Smart Security, Norton Internet Security, stb.) vagy szimpla vírusirtód és mellette kémprogramok ellen védekező szoftvered, illetve tűzfalad, akkor a Windows beépített tűzfala és Defender alkalmazása nem nyújt plusz védelmet, így ki lehet őket kapcsolni, amivel gyorsíthatjuk a rendszer működését.

4.1 Windows tűzfal kikapcsolása:
 
"Start menü" -> "Vezérlőpult" menüpont -> "Rendszer és biztonság" menüpont -> "Windows tűzfal" menüpont -> a bal oldali sávon a "Windows tűzfal be- és kikapcsolása" felirat => A megjelent lehetőségek közül mindkettőnél válaszd a "Windows tűzfal kikapcsolása" felirat melletti kört, majd kattints az "OK" gombra.

 
4.2 Windows Defender kikapcsolása:

 
"Start menü" -> keresőbe írd be: "windows defender" majd kattints a megjelent "Windows Defender" alkalmazásra. A megjelent ablakban felül kattints a "Eszközök" menüpontra, ezen belül a "Beállítások" feliratra.
 
A bal rublikában kattints az "Automatikus ellenőrzés" feliratra, majd a jobb rublikában vedd ki a pipát "A Számítógép automatikus vizsgálata" felirat mellől.
 
Bal oldalon kattints a "Valós idejű védelem" feliratra, jobb oldalon pedig vedd ki a pipát a "Valós idejű védelem használata" felirat mellől.
 
Bal oldalon kattints a "Rendszergazda" feliratra, majd jobb oldalon vedd ki a pipát "A program használata" felirat mellől.
 
Kattints alul a "Mentés" gombra, majd a megjelent ablakban a "Bezárás" gombra.