Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


töredezettség mentesítés

Töredezettségmentesítés

Másolások, áthelyezések, törlések és maga a windows használata fájltöredékeket eredményez, amelyek más-más helyen helyezkednek el, így elérésük több időt vesz igénybe.
Ezt a problémát megoldhatjuk töredezettségmentesítéssel.


Ajánlott a windows beépített töredezettségmentesítője helyett a Defraggler ingyenes alkalmazást használni.
Letöltés: http://www.filehippo.com/download_defraggler/download/15e1d2f2e4d3b10b6a8d9d8a5e4d5847/
(ha nem működne írd be a Google-be: Defraggler)
 
Letöltés után nyisd meg a telepítőt. Nyelvnek válaszd ki a magyart, majd kattints az "OK" gombra, majd a "Tovább >" gombra. Ha akarod, olvasd el a Licencszerződést, majd kattints az "Elfogadom" gombra. Válassz telepítési útvonalat, vagy hagyd bent az eredetit, majd kattints a "Tovább >" gombra. A következő lépésnél csak az "Asztali parancsikon létrehozása" felirat melletti négyzet bepipálása ajánlott. Kattints a "Telepítés" gombra, várd meg amíg feltelepíti a programot, majd kattints a "Befejezés" gombra, így a telepítés után automatikusan elindul a program.

Kattints felül a "C" meghajtóra, majd alul a "Töredezettségmentesítés" gombra. Ha végzett, középen kattints a "Fájl lista" fülre, és pipáld be az első négyzetet,
így kijelölöd az összes fájlt, majd kattints a "Töredezettségmentesítés aktiválva" gombra. Ha végzett, kattints az "OK" gombra, utána bezárhatod a programot.