Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Minialkalmazások

A Minialkalmazások

A Windows 7 asztalán nem csak ikonokat, hanem úgynevezett minialkalmazásokat is elhelyezhetünk. E minialkalmazások a Vista esetében csak a képernyő jobb szélén megjeleníthető oldalsávon foglalhattak helyet, a Windows 7-ben viszont tetszés szerinti helyen lehetnek.

A minialkalmazások sorrendje egyszerű húzással megváltoztatható, áthelyezhető. Új alkalmazást felvenni a jobb egérgombbal előhívott helyi menü Minialkalmazások pontjával lehet. A megjelenő panelen kattintsunk duplán a hozzáadandó minialkalmazásra, vagy húzzuk azt a kívánt helyre.

További minialkalmazásokat az internetről letölteni a panel jobb sarkában lévő További minialkalmazások beszerzése az internetről szövegre kattintva tudunk.

      


Minialkalmazás bezárásához mozgassuk az egeret az elem fölé, majd a jobb felső sarkában így megjelenő minipanelen kattintsunk a legfelső X gombra. 

Az adott alkalmazás paramétereit beállítani ugyanezen minipanel szervizkulcsot szimbolizáló gombjával lehet. így tudjuk például módosítani az óra mintázatát, az időjárásjelzés helyszínét, a mintaképek forrásmappáját, a vetítés idejét, stb.

Lehetőség van megváltoztatni a minialkalmazás átlátszóságának mértékét is. Ehhez kattintsunk a minialkalmazásra a jobb egérgombbal, majd a helyi menü Átlátszatlanság pontjának százalékértékeinél kattintsunk a kívánt mértéken.Ha egy minialkalmazást nagyban szeretnénk látni, úgy kattintsunk a minialkalmazás ikonjai közül arra, amely egy négyzetben lévő nyilat 
ábrázol, vagy válasszuk a jobb egérgombbal előhívható helyi menü Méret pontját.

A minialkalmazás húzással, vagy a helyi menü Áthelyezés pontjának választásával a képernyő tetszés szerinti pontjára mozgatható el.
Ha azt szeretnénk, hogy egy minialkalmazás mindig látható legyen, és ne takarják azt ki a futó programok ablakai, úgy válasszuk a jobb egérgombbal előhívható helyi menüből a Mindig látható pontot.