Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Indítás leállítás

Indítás/leállítás

3.1 Automatikus indítás:


A rendszer indítását felgyorsíthatod, ha kikapcsolod azokat az automatikusan induló programokat, amelyekre nincs szükséged a windows indításánál.
"Start menü" -> Keresőbe írd be: "msconfig", majd kattints a megjelent "msconfig" alkalmazásra -> Felül az "Automatikus indítás" fülre kattints -> Vedd ki minden olyan program mellől a pipát, ami nem fontos, hogy a rendszerrel együtt induljon pl.: MSN, Skype, Daemon Tools, stb., a vírusirtót viszont érdemes meghagyni pl.: ESET Smart Security, NOD32. Kattints alul az "OK" gombra, ha figyelmeztető üzenetet kapsz, fogadd el az "Igen" gombbal.

3.2 Speciális rendszerindítási beállítások:

 
Itt engedélyezni lehet, hogy a rendszer indításkor használja az összes processzormagot, így a folyamat felgyorsulhat.

Az "Automatikus indítás"-nál elindított "msconfig" alkalmazáson belül felül a "Rendszerindítás" fülre kattints. Itt középen az "Időkorlát:" alatti rublikába írj be 3-mat. Kattints az "Alkalmaz" gombra, majd a "Speciális beállítások..." gombra.
 
A megjelent ablakban tegyél pipát a "Processzorok száma:" felirat melletti négyzetekbe, majd a "Processzorok száma:" felirat alatt állíts be a megjelent számok közül a legnagyobbat (ha 2 magos processzorod van akkor itt 2 lesz, ha 3 akkor 3, stb.) Kattints az "OK" gombra, ezután az "Alkalmaz" gombra, majd az "OK" gombra, a megjelent ablakban pedig kattints az "Újraindítás" gombra és várd meg amíg a rendszer újraindul.

 
3.3 SetteMaxer

A windows alapjáraton elég lassan állítja le a nem válaszoló programokat leállításnál, stb..
Ezen segíthetünk a SetteMaxer alkalmazással.
Letöltés: http://download.chip.eu/hu/download_hu_4938097.html (ha nem működik, írd be Google-be: SetteMaxer)
Kattints jobb gombbal a SetteMaxer alkalmazásra, majd kattints a "Futtatás rendszergazdaként" lehetőségre, ezután a megjelent ablakban az "Igen" gombra.
A programon belül minden felirat melletti négyzetbe tegyél pipát, kivétel: "Disable Task Scheduler", "Disable User Access Control".
Kattints az "Apply" gombra, majd az "Igen" gombra és várd meg amíg a rendszer újraindul.