Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Az érintőképernyő

Az érintőképernyő kezelése

Amennyiben rendelkezünk érintőképernyővel, úgy annak használatával lehetőségünk van kiváltani az egeret. A Windows 7 újdonsága a többpontos érintőképernyő támogatása, így ha a hardverünk támogatja, úgy kihasználhatjuk a multitouch technológia lehetőségeit is. Az érintőképernyő kezelése során az egérfunkciók közül a pozicionálás lehetősége ugyan hiányzik, de erre lényegében nincs is szükség.

  • A kattintást a képernyő adott pontjának rövid megérintésével érhetjük el.
  • A dupla kattintás hasonlóan a kattintáshoz a képernyő adott pontjának kétszeri gyors egymás utánban való megérintésével történik.
  • A húzás a képernyő folyamatos érintésével történő mozgatásával valósítható meg. A képernyőt tehát a kezdőpontban érintsük meg, tartsuk rajta a stylust, majd annak felengedése nélkül húzzuk a célhelyre és azt csak ott emeljük fel.
  • A jobb egérgomb kezelése is megoldható az érintőképernyővel, ehhez a képernyő adott pontját hosszabb ideig tartsuk megérintve. Ha ugyanis nem emeljük fel rögtön az érintőeszközt, úgy egy kör kezd el kirajzolódni, majd pár másodperc elteltével megjelenik a jobb egérgombbal előhoz¬ható helyi menü.


Multitouch panel esetén egy pont húzásával áthelyezésre, két pont húzásával az ablak átméretezésére, illetve forgatására is van lehetőség.