Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ratiomaster

2014.10.26

Ratio Master letöltése és használata!

Letölteni innen tudjuk!

A program letöltése után ki kell csomagolni egy mappába a tartalmát.

A program működéséhez szükségünk lesz NET Framework 2.0-ra!

NET Framework 2.0 letöltése --> http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=22808

Ha letöltöttük és telepítettük a Framework-ot és ki is csomagoltuk egy mappába a Ratio Master-t akkor elindíthatjuk a mappávan lévő RM.exe-t.

A következőt kell, hogy lássuk:

  

Ha nem magyar nyelvű akkor a jobb felső sarokban lévő választékból válasszuk ki a Magyart!

A következő lépés a megfelelő torrent fájlok beszerzése.

Mennyetek fel a torrent oldalatokra ahol arányt akartok csalni. Majd a torrent listában rendezzétek Letöltők szerint sorba a torrenteket. Tehát a L betűre avagy a Lefele nyílra kattintsatok.

Utána egy olyan torrentet válasszatok ki, ahol viszonylag sok a letöltő, és kevés a feltöltő.

Ha megvan akkor nézzétek meg a kapcsolatokat, forgalmat vagyis hogy kik seedelik és töltik le az adott torrentet. Majd ott a listába nézzétek végig hogy a többiek milyen sebességgel töltik felfelé a torrentet.

 

A képen látni, hogy ki mekkora sebességgel tölti fel az adott torrentet.

Én ilyen sebességhez kb 300Kb/s feltöltési sebességet ajánlok azért csak annyit hogy ne tűnnyön ki a többi a többi közül mert ha nagyon kitűnik akkor rögtön gyanús less!

Most nézzük mit kell tennünk, változtatnunk a Ratio Master-ben!

 

 

 

 

Elsőnek persze be kell tallózni neki a torrentet aztán pedig beállítani az első képen amik be vannak karikázva. Az első oldalon olyan sebességet állítsunk be amennyivel akarjuk hogy szimulálja a tracker felé. Második oldalon pedig azért írtam be 280-320-at hogy a két sebességi érték között változtatgassa a feltöltési sebességet. Erre azért van szükség, mert ha látnák a torrent oldalon hogy már jó pár órája hajszálpontosan 300kb/s a sebességünk és nem változik, akkor ott valami nincs rendben talán csal? De ha beírjuk a 300-hoz a 280-320-at akkor máris nem tudják kiszűrni!

Továbbá nagyon fontos a második oldalon kiválasztani a megfelelő torrent klienst!! Mert ha ABC-n hadjuk akkor azonnal kidobnak minket! Szóval arra vigyázni! Mindenképp tegyük át a legújabb uTorrent kliensre!

Ha megváltoztattuk amiket kellett akkor kattintsunk lent az Indítás gombra és ezennel el is kezdtünk 300kb/s-el csalva seedelni!

Érdemes két torrentet így seedelni pl 300 körül és akkor egy óra alatt felmegy 2,26 GB!

Ami azt jelenti, ha egyszer vesszük a fáradságot, és ott hadjuk egy nappal pl 10 órát akkor fel is megyen 22,6 GB! Ami azt jelenti hogy ha 0,3-as az alsó határ akkor letölthetünk 75 GB-ot!

Azért napokra ne hadjuk ott a Ratio Master-t javasolt max 10 óra egy nap, néha azért nézzünk rá és nézzünk fel a torrent oldalra is, hogy növekszik-e az arányunk!