Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


fájlküldés méretkorlát nélkül

2015.04.05

Nem csak a privát, a sokszor nehézkesebb munkahelyi adatküldést is nagyban megkönnyíti az Infinit, melynek segítségével egyszerűen küldhetünk át kollégáinknak bármilyen típusú, bármekkora méretű fájlt.

A cégen belüli kommunikáció a legtöbb esetben nem csak a munkatársakkal folytatott emailváltást jelenti, a folyamatos és gördülékeny munkához időnként fájlok küldözgetésére is szükség van. (Ráadásul valamikor kifejezetten nagy méretű állományokról van szó, melyeket a vállalati levelezőrendszerek korlátozásai át sem engednek.) Ehhez nyújt segítséget az Infinit, ami eddig csak asztali gépekre volt elérhető, a héten azonban androidos készülékekre, iPhone-ra és iPadre is megjelent a szolgáltatás alkalmazása, így mostantól mobilról is meg tudjuk osztani kollégáinkkal a szükséges dokumentumokat.

 

Ha az asztali gépünkről szeretnénk igénybe venni a szolgáltatást, egy 36 megabájtos telepítőt kell letöltenünk, ami körülbelül ugyanekkora helyet igénylő programot installál a számítógépünkre. A első indításkor választhatunk, hogy regisztrálunk, vagy a Facebook-profilunkkal használjuk a szolgáltatást, majd az első fájlküldéshez és letöltéshez folyamatos instrukciókat kapunk.

Ha egy dokumentumot szeretnénk elküldeni, meg kell adnunk a fogadó fél emailcímét, vagy ha más eszközön is használjuk az Infinitit, akkor kiválaszthatjuk azt is. Amennyiben a fogadó fél is letöltötte az alkalmazást, a fájl a szolgáltatáson keresztül nála is megjelenik, ellenkező esetben a megadott emailcímre kap egy linket, melyre kattintva azonnal letöltheti, amit elküldtünk neki.

 

Az elküldhető fájlok tekintetében nincs korlátozás, útnak indíthatunk videót, képet, prezentációt, szöveget, sőt egy teljes mappát is, ami nagyban megkönnyíti a dolgunkat, hiszen adott esetben elég egyetlen helyre összegyűjteni a küldeni kívánt anyagot. Mindehhez 100 karakterig még üzenetet is írhatunk, hogy a címzett is világosan értse, mi landol a postafiókjában. Ha a dokumentumot csupán a felhőbe szeretnénk feltölteni, azt is megtehetjük, így válaszul egy hivatkozást kapunk, amellyel bárhonnan elérhetjük majd a fájlt.