Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BSA

2009.03.24

XY írta:....érdemes elolvasni

Sziasztok!

Én a BSA-t az állatvédőkhöz hasonlítanám… Ugatnak, de ha az embernek van egy jó ügyvédje aki ismeri a kiskapukat akkor megúszhatja nem? Bár lekopogom nem volt velük dolgom ezideáig. Nekem mint naiv mezei felhasználónak úgy tűnik, hogy a törvények elég hézagosak e téren (ha nem így lenne akkor re! Nem értek hozzá:). Bár lenne néhány kérdésem e téren. Ha pl lekövetik a gépem, mert épp kedvük van hozzá akkor az nem hackerkedés? Nem lehet visszaperelni őket? Vagy láttam már olyat is. hogy egyes felhasználók elhelyeznek a gépükön egy txt állományt amibe megtiltják ezt a cselekményt. Ez hatásos? Plusz ha pl a Microsoft egy backdoor-t biztosít a BSA-nak a windows rendszerekhez akkor az nem bűncselekmémy? Remélem érthető vagyok. :)
Ja és a legjobb! Ha pl a BSA feljelent engem és a rendőrség a BSA-t kéri fel szakértőnek (Ha jól tudom van köztük megállapodás) akkor az nem összeférhetetlenség mivel érdekeltek az ügyben és közvetve a Microsoft is (Ha MS alkalmazásról van szó) tehát az én igazságérzetem azt diktálja, hogy „ezek“ ketten csak megfigyelőként vehetnek részt a tárgyaláson vagy ilyenkor felkérnek egy nevenincs embert hogy olvassa fel azt amit ezek ketten „megállapítottak“? Nyilván ha interneten keresztül követnek akkor szerintem ráadásul illegálisan… Ja és a legfontosabb ha kijönnek akkor az egész gépet vihetik vagy csak vinyót? Mivel a többi hardver nem tartalmazhat olyan szoftvert ami őket érdekelné! És ha kijönnek papírral meg mindennel és én kiszúrom őket a ház előtt és rányomok a vinyóra mondjuk egy méretes hangfalmágnest? Na akkor mi van? Teszem azt nem tudják helyreállítani és megszűnik a feljelentés akkor visszaperelhetek? Bár mondjuk az adatrekonstrukció pedig felvetheti azt a kérdést, hogy esetleg nem ők raktak e fel rá illegális szoftvereket tehát beleköthetek? Ja mi van a személyes dokumentumokkal képéekkel videókkal? Ha pl nekem arra támad kedvem,hogy felvegyem a számítógépemre a sexuális együttléteimet. Na akkor mi van? Az nem személyiségi jogi kérdés? Én honnan tudjam, hogy nem nézték e meg nem másolták e le??? Ezt hogy tudnák bizonyítani? Vagy van erre is fizetett emberük aki megállípítja, hogy ők nem csináltak ilyet? és mi van ha bebizonnyítom az eljárás folyamán, hogy kapcsolat van a szakértők és a BSA között??? Bukik a vád???
És mi van akkor ha olyan szoftvert találnak aminek gyártója nem áll kapcsolatban a BSA-val??? Akkor azért is megb…nak?
ÁÁÁ már nem is állatvédőkhöz hasonlítanám hanem az ÁVÓ-hoz!!! Valaki feldob és visznek! :) Miért nem csinálják azt amit a MAHASZ? Befizetnénk 120.000 forintot évente és annyi gépen annyi szoftver használhatsz amennyi csak jól esik? Szerintem ez lenne a jövője az szoftvereknek is ha a Windows nem akar kihalni! Én is már évek óta LINUX-ot használok. Ja meg az egész német közigazgatás!!! :) Az mekkora bevételkiesés a Microsoftnak?

Bocsánat a sok kérdésért meg esetleg a hülye kérdésekért, de már régóta gyűjtögetem.. :)

Előre is kösz minden választ :)

Új utakon a szoftverrendőrség:

Stratégiát vált a Bussines Software Alliance (BSA) Magyarország. A szoftverek legalitása felett őrködő szervezet a jövőben ugyanis a felvilágosító munkára kívánja helyezni a hangsúlyt. A lépés hátterében valószínűleg a tavaly november 1-jén indított és a múlt hónap közepén zárult szoftverbevallási kampányt ért sorozatos támadások állnak. A 2002-es kampányában a BSA még bilinccsel fenyegetett. Idén már szelídebb húrokat pengetnek, a lebuktatás helyett a felvilágosítást helyezik a középpontba - fotó: Kovács Katalin   A jövőben kevésbé fenyegeti majd az illegális szoftverek felhasználóit a BSA Magyarország, mint az elmúlt években. A népnyelvben csak szoftverrendőrségként emlegetett szervezet a látványos lebuktatások helyett ugyanis inkább a felvilágosító munkára kívánja helyezni a hangsúlyt. A stratégiaváltás hátterében hírek szerint a tavaly novemberben indított és a múlt hónap közepén zárult szoftverbevallási kampányt ért támadások állhatnak. Ennek kezdete óta ugyanis számos panasz fogalmazódott meg a címzettek kiválasztása és a mintegy kilencvenezer kiküldött kézbesítőív kapcsán. Többen kifogásolták, hogy a levélből kimaradt, az adatlap visszaküldése nem kötelező, hiszen a BSA nem hatóság, csupán a szoftverműhelyek érdekeit védő egyesület. Sokak szerint a BSA visszaélt a róla kialakult hatósági képpel, és így próbált nyomást gyakorolni a címzettekre. A kifogások között merült fel, hogy a szervezet jogosulatlanul kezelt egyes adatokat.
Az ügy az adatvédelmi ombudsman elé került, aki a közelmúltban jelezte, hogy hamarosan közzéteszi állásfoglalását. Bár a BSA többször is hangsúlyozta, semmilyen jogszabályba ütközőt nem követett el, mégis egyes vélemények szerint jelentős presztízsveszteséget szenvedett akciója kapcsán, és ennek visszaszerzése érdekében vált stratégiát.
Ormos Zoltán, a BSA jogi képviselője lapunknak ugyanakkor úgy nyilatkozott: nem érzékelnek semmilyen presztízsveszteséget, és az adatvédelmi ombudsmannal való "csörtéjük" még folyamatban van. "Nem tudom, milyen megállapítást tesz majd Péterfalvi Attila, abban viszont biztos vagyok, hogy az Adatvédelmi Hivataltól kértünk és kaptunk engedélyt a bevalláshoz kötődő adatok kezelésére" – hangsúlyozta Ormos Zoltán, aki egyébként egyértelmű sikerként könyvelte el szoftverbevallási kampányukat.
"A mintegy kilencvenezer kiküldött adatlap 15 százalékát szabályosan kitöltve visszapostázták számunkra. Emellett számtalan kérést és kérdést kaptunk az akció kapcsán, ami tevékenységünk

Illegális szoftverhasználat kontinensenként
Régió százalék
Kelet-Európa 71
Latin-Amerika 55
Ázsia 55
Közel-Kelet és Afrika 49
Nyugat-Európa 34
Észak-Amerika 24
Forrás: BBC

eredményességét bizonyítja. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a jövőbeni kampányaink során a felvilágosító munkára helyezzük a hangsúlyt."
Arra a kérdésünkre, hogy mi lesz azzal a 85 százalékkal, akik nem küldték vissza a bevallási adatlapot, a jogi képviselő csak annyit mondott: semmilyen retorziótól nem kell tartaniuk. Akik visszaküldték, azok tanúsítványt kapnak erről. Bár ezt nem lehet semmire felhasználni, sőt még azt sem bizonyítja, hogy a cég teljesen legális szoftvereket használ, mégis egyfajta elismerés azoknak, akik elvégezték a bevallással kapcsolatos teendőket, és elkötelezték magukat a rendszeres és tudatos szoftvergazdálkodás mellett – tette hozzá Ormos Zoltán.
A BSA jogi képviselője a bevallási kampánytól és az azt követő felvilágosító programoktól azt várja, hogy tovább csökken az országban az illegális szoftverhasználat. Tavaly az üzleti szoftverek 45 százaléka volt illegális, ugyanakkor a BSA reményei szerint ez az arány néhány év múlva 38 százalékra csökkenhet. Az EU-átlag 33-34 százalék körül van.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.