Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


XUBUNTU.

2013.10.20

Üdv mindenkinek.

 

 

Előbb a rizsa:

Az Xubuntu egy nyílt forrású Linux-disztribúció, az Ubuntu hivatalos származéka. Xfce grafikus környezetet használ. Az Xubuntut azon felhasználóknak szánják, akik kisebb számítógépes ismerettel rendelkeznek vagy azoknak, akik egy hatékony grafikus környezetben és egy gyors rendszeren szeretnének dolgozni. Főként GTK+ alkalmazásokat tartalmaz..a követkkező linkről,az alternate verziók közül,a processzorodnak megfelelő változatot letöltheted: innen

 


Történet 

Híresztelések szerint az Ubuntu Breezy Badger (5.10) verziója mellett jelent meg, de a hivatalos megjelenés időpontja nem határozható meg, mivel az Xubuntu nevet már az xubuntu-desktop csomagban használták, amely az Xfce környezetet telepítette. Az első hivatalos Xubuntu kiadás 2006. június 1-jén jelent meg az Ubuntu 6.06 mellett, melynek kódneve a Dapper Dake volt.

 

Eltérések az Ubuntutól 

Az Ubuntu a GNOME asztali környezetet és a GNOME-alkalmazásokat használja. Az Xubuntu az Xfce grafikus környezetet használja, ezáltal kevésbé terheli a rendszert, régebbi számítógépeken jobban használható. Xubuntu elsődlegesen GTK+ alkalmazásokat használ, amelyeket úgy terveztek, hogy ne használja annyira a rendszer erőforrásait, mint a GNOME megfelelői.

 

Rendszerkövetelmények 

A 6.10-es Xubuntu verzió futtatásához 128 MB, telepítéséhez 192 MB RAM szükséges. Az Alternate Install CD csak 64 MB RAM-ot követel meg a telepítéshez. Az Xubuntu telepítéséhez 1,5 GB szabad merevlemez-terület szükséges.

 

Előzmény:

Régebben,mivel nem elégített ki a "pucér" Ubuntu linux,ezért használtam a magyarubit,amire már rá volt telepítve egy jópár alkalmazás ami engem érdekelt.

Később az ubuntu ultimate-t díjaztam leginkább.....de egyik sem volt igazán nekem való.Vagy túl sok hülyeség volt ráinstallálva,vagy lassúnak tünt...ilyesmi. + "28" féle asztali környezetből lehetett választani---zürös......

Aztán itt az új Ubi ??? hát a t.öm kivan az új felülettel ..nem tom kihogy van vele,de a régi Gnome elég jó volt.A Debian - a tőle elvárható konzervatív , stabil módján-még mindíg ezt használja.

A debian egyébként tök jó....gyors ,stabil....de nehézkesnek tűnik néhány alkalmazás feltelepítése.Akinek csak netre kell... pont elég.

 

                    XUBUNTU

Akkor mostmár témánál is vagyunk.

Az xubuntu is csak egy alap rendszer..., viszont stabil és jól felépíthető belőle egy bárki számára megfelelő disztró. Az Xfce grafikus környezet elég jó, könnyen  kezelhető.............. fel lehet rá tenni a Gnome-t is...,de marhára belassul és nehézkes a használata,úgy hogy  felesleges...jobb ha marad az Xfce.

Ami nekem bejött: Gyors,egyszerű,stabil........amire csak szükségem volt minden felment zokszó nélkül...úgy-hogy ajánlom mindenkinek.