Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IP REJTÉS / ANONNIMITÁS

2012.11.20

ITT EGY  LEÍRÁS AZ ANONIMITÁS ELÉRÉSÉHEZ:))

 

A TOR projektet azért hozták létre hogya a titkosszolgálatok , a paranoid internetezők, az internetes működésüket a lenyomozhatóság kizárásával, teljesen anonim végezzék.

A rendszert úgy kell elképzelni, mint egy óriási, kusza labirintust, aminek számtalan be és kilépési pontja van, de nem tudod megjósolni, ha valahol bemész, hol fogsz kilyukadni. A TOR-t a kezdő internetezők csak bemeneti oldali használatra telepítik, míg nagyobb rendszerek a bemeneti pont mellett kimeneti pontokat is hoznak létre (neked ezt nem javaslom). Amikor elindítod a hozzáférésed, akkor a labirintusban kiépül egy útvonal, ami össze-vissza csapódva utólag lekövethetetlen. Ezen az útvonalon a Te bejáratod összekötik egy kijárati ponttal. Mi ebben a trükk? Hogy a kijárati pont, ahonnan majd letöltöd az oldalt lehet akár Tajvanon, Kínában, Amerikában, bárhol a világon. A szerver, ahova a kérésed beérkezik, csak a kimeneti pont címét rögzíti, a TOR projekt pedig garantálja, hogy a bemeneti pont rejtve marad.

A TOR használata teljesen legális, az interneten szabad, jogod van az anonimitáshoz.

A programot a Firefox böngésző egyik kiterjesztésével lehet használni. Tehát aki még nem tért át Firefoxra, annak itt az ideje.

Figyelem, a TOR garantálja az anonimitásod, emiatt jópár dolog nem lehetséges a használatával. Például nem youtube-ozhatsz, és néhány olyan dolog nem fog működni, aminek a segítségével felfedhető a kiléted (gondoltad volna, hogy a flash segítségével nagyon sok adatodhoz hozzá lehet férni?).

Letöltés: http://www.torproject.org/easy-download.html.en (angol nyelvű leírás és videohttp://www.torproject.org/torbrowser/index.html.en)

A telepítés egy kitömörítésből és egy program futtatásból áll. Egy speciális, önmagában is működő Firefoxot is tartalmaz ez a csomag (nagyonparanoidok a kitömörített fájlokat usb kulcsra teszik, és viszik magukkal, amikor idegen helyen neteznek).

A Start Tor Browser.exe futtatása során először elindul a Vidalia kontrol panel, elindul maga a TOR (csík mutatja), majd a hordozható Firefox. A TOR Button kiterjesztés elhelyez egy gombot a böngészőben (a jobba alsó sarokba keresd), amivel ki- és bekapcsolhatod a működését. Szerintem a használata nagyon egyszerű, pár perc alatt elsajátítható.

A http://check.torproject.org/ oldalon (térképpel a http://whatismyipaddress.com/) ellenőrizheted, hogy éppen a TOR rejtekében netezel-e.

Ha jól csináltál mindent, látni fogod, hogy a világ másik részéről kaptál címet. Hoppá! Már anonim is vagy!