Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


IP rejtő

2011.05.05

 

 két lehetőség...mind kettő működik

 

                                     1

 

Auto Hide IP 5.1.3.6

Az Auto Hide IP egyfajta “magánélet-védelmi” szoftver, amely lehetővé teszi az IP cím elrejtését! Választhatunk a különböző országokból származó hamis IP címek közül, így senki nem fogja megtudni a mi valós tartózkodási helyünk! Mert lassan már egy kisiskolás is tisztában van vele, hogy bármit és bárhonnan is nézegetünk a neten, nyomainkat magunk után hagyjuk. Bármerre járjunk, IP címünk ott marad…Ha azonban arra gondolunk, hogy IP címünk elrejtése csak akkor hasznos, ha illegális vagy „felnőtt” oldalakat akarunk nézegetni, akkor tévedünk. A rosszindulatú támadások sokszor IP címünk alapján érik el a gépünket – és bizony a hackerek könnyedén kihalásszák (IP-fishing) címünket különböző szerverek log fájljaiból. Így jönnek létre például a spameket küldő zombi-hálózatok. Ez a szoftver remekül együttműködik minden böngészővel és nem zavarja az otthoni vagy céges router és tűzfal sem.

 

 vársz és a "Regular Download"-ot választod

cd.gif

 

 

 

 

                                                                                                    

                                                                                    2

 

Jap Jondo anonym progi

 

A JAP / JonDo egy ingyenes, nyílt forráskódú, Java alapú kis progi, amely lehetővé teszi az anonym szörfölést az interneten.

 

 

 LETÖLTÉS

Letöltés

 

 
 
 
 
Az interneten a legbiztosabb módja a rejtőzésnek a proxy láncolás, ennek egy továbbfejlesztett eljárását valósíta meg a JAP. A JAP úgynevezett "mixeket" használ, ez egy fejlesztés alatt álló, de működőképes megoldás.
A JAP segítségével névtelenül, megfigyelhetetlenül lehet szörfölni a neten.
 

Elrejti a tényleges ipcímünket, ugyanis minden hálózati kérelem a programon - és ezáltal egy választott proxy szerveren fut keresztül. A Jondo kódolja is, illetve egy meghatározott módon összekeveri az egyes internetezők által kért weboldalak adatait, hogy még nagyobb anonimitást érjen el. Temészetesen a kis kitérő után minden felhasználóhoz a saját kérelme érkezik meg.A JonDo beállítása:
A gyors telepítés után /next-next-next-finish :) / a Firefox beállítása következik. Az Eszközök, Beállítások, Hálózat, Beállítások menük után

csak be kell írni a proxy kapcsolathoz a localhost-ot és a 4001-es portot, és a böngésző máris a programon belül beadott szerveren keresztül fogja bonyolítani az adatforgalmat. Átlagosan 3-4 ingyenes érhető el - amelyek elég lassúak -, a többiért már fizetni kellene.


Fontos, hogy a JonDo el legyen indítva, különben meg sem fog moccanni az internet a firefox beállításai után. Én egyszer megszívtam, már a kábelmodem kábeleit vizsgáltam és szidtam a szolgáltatót, amikor rájöttem, hogy csak elfelejtettem elindítani a progit! :)

 

Ha nincs már szükség az anonim szörfölésre, simán vissza kell csak állítani a "nincs proxy"-t, és máris a megszokott módon fog kapcsolódni az internetre a számítógép.