Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AUDIO-VIDEO

 

- kibontás összefűzés

-audio cd készítése Youtube - videóból

 

- konvertálók az Others alól.

 

- VIDEÓ SZERKESZTŐK

 

XMedia Recode 3.1.3.6 Letöltés


Az összes audió- és videó formátumot képes átalakítani ez a multimédia konvertáló program. Lehet vele szerkeszteni, vágni, keretet készíteni, állíthatunk a fényerőn, kontraszton, normalizálhatjuk a hangerőt, stb. Emellett akár nem védett másolatokat is készíthetünk pl. iPhone-ra, iPodra, Pocket PC-re.
A támogatott hang és videó formátumok:
- 3gp, 3gpp, 3gpp2, aac, ac3, amr, asf, avi, avisynth, dvd, flac, flv, h.261, h.263, h.264, m4a , m1v, m2v, m4v, matroska (mkv), mmf, mpeg-1, mpeg-2, mpeg-4, ts, trp, mp2, mp3, mp4, mp4v, mov, ogg, psp, (s) vcd, swf , vob, wav, wma és wmv.

 

 

 

Format Factory 3.01 Letöltés

 
Ingyenes konvertálóprogram. Többféle videó-, audió- és képformátumot kezel, megbirkózik a DVD-vel, CD-vel és az iso fájlokkal is. Magyarul is tud. A Format Factory a következő formátumokat kezeli:
    MP4/3GP/MPG/AVI/WMV/FLV/SWF.
    MP3/WMA/AMR/OGG/AAC/WAV.
    JPG/BMP/PNG/TIF/ICO/GIF/TGA.
Képes a DVD-t videofájlba, CD-t audiofájlba rippelni, a videóból a hangot kinyerni.

 

MP3 CD Converter Letöltés

 5.03
 

MP3 fájljainkat lehet vele könnyen és egyszerűen Audio formátumban kiírni egy CD korongra. Külön író programot nem igényel. Egyszerűen kezelhető felület. 

 

Konvertáló programok, hang, kép, videó fájlt más fájlformátumba átalakító szoftverek. Több szoftverrel közben méretezhetünk is vagy DVD-t írhatunk, letölthetünk a YouTube-ról.

 

 

HandBrake Letöltés

HandBrakeA HandBrake nyílt forrású, Windows, Linux, MacOS X rendszereken elérhető, több szálon működő DVD-t MPEG-4 videóvá alakító program.
Gyakorlatilag bármilyen videó forrásból készít különféle mobil eszközökre optimalizált MPEG-4 videót, de leginkább a DVD lemez, könyvtár és videó fájl az amire ráálltak a fejlesztők.

Kimeneti fájlformátumok az mkv, avi, ogm, mp4, amik videó esetében H.264, MPEG-4, MPEG-2 vagy Theora kódolásúak lehetnek (igen részletes beállításokkal), hang esetében pedig AAC, CoreAudio AAC/HE-AAC, MP3, Flac, AC3, Vorbis, AC-3, AAC és MP3 pass-thru, DTS, DTS-HD a lehetséges kódolás, szintén sokrétűen konfigurálva.
Sok egyéb mellett feliratokat képes a kimeneti videónkra írni, videó szűrőket is használhatunk az átkódolásnál és iPod, iPhone, iPad, AppleTV, Android eszközökhöz tartalmaz többféle minőségű videó elő beállítást.

 

Any Audio Converter Letöltés

Any Audio ConverterAki ismeri az Any Video Convertert annak ismerős lesz ez a program. Nagyon ismerős! Annyira, hogy a magyar fordításában még a Videó Hozzáadása gomb is ugyanaz maradt, pedig angol eredetiben “Add Media Files”.
A fejlesztő természetesen ugyanaz és a két program működése közötti különbség is elenyésző, hiszen szinte minden videó fájlból képes átalakításra ez a program is, csak itt a kimenet audio fájl lesz.
Szintén letölthetünk vele YouTube videókat is, majd átalakíthatjuk a benne rejlő hangot mp3, ogg, wav, aac, m4a, wma audio fájllá, csakúgy mint a többi videó és hang fájlt.

A kimeneti hang fájl kódolási paramétereit igen széleskörűen beállíthatjuk átalakítás előtt, de hagyatkozhatunk az előre beállított profilokra is.
Jobb oldalt a kis ollóra kattintva meg is vághatjuk a betöltött hangot igény szerint.

 

 

Free Studio →  letöltéseLetöltés 2

Free StudioÉvekkel ezelőtt írtam a Free Studio-ról, azóta már 51 programot foglalhat magában és külsőleg is megint jelentős áttervezésen esett át.

Letöltéskor 19 programot kapunk és további 31-et tudunk még hozzá letölteni később, ha szükségünk van rá.
A Free Studio Downloaders, Uploaders, Converters, Recorders, Editors kategóriákra egyszerűsödött, ebbe gyűjti videó, hang és kép átalakító, szerkesztő alkalmazásait.
A csomagban található szoftverek: (a programok neve elé mindenhová képzeljük oda a Free szót):
YouTube Download, YouTube To MP3 … DVD Converter, Dailymotion, Torrent és Instagram Download, YouTube és Facebook Uploader, MP4 Video Converter, Audio Converter, Image Convert and Resize, Video to JPG … MP3 … DVD Video Converter, Video Call Recorder for Skype, Screen Video Recorder, Audio Dub, Video Editor, Video Flip and Rotate

Mindezeket a végtelenségig egyszerű felületen hajthatjuk végre, és már magyar nyelven!

 

GermaniX Transcoder LX →letöltéseLetöltés 2

GermaniX TranscoderA GermaniX Transcoder egy audio fájl átalakító program.
Rengeteg formátumot kezel, alapban olyanokat mint: aac, flac, pac, ape, mp2, mp3, mpc, ofr, ogg, shn, spx, tak, tta, wma, wv, als és beépülőkkel bővítve többek között még átalakíthatunk, menthetünk QuickTime, vqf, speex, Real Audio, rkAudio, Multichannel PCM, mod, lpac, la, G729, G726, Bonk, Avi, mp4 és m4p formátumokba is.

Képes a címkék módosítására (Tag) az id3v1, id3v2, ape 2.0, OGG Comment, Flac Comment és WMA ID’s esetében.

 

Convert VOB to AVI →  letöltéseLetöltés 2

Convert VOB to AVIMint a nevéből is látható, ez a program a vob kiterjesztésű fájlokat alakítja át avi kiterjesztésűekre. Ami a névből nem derül ki, hogy az avi-n kívül még sok minden másba is.

A vob formátumú fájlok a DVD-k multimédia konténer fájljai. Bennük találhatóak a filmek, hangok, feliratok, menük.
A vob formátummal az a gond, hogy PC-re mentve túl sok felesleges média anyagot tartalmaz, ráadásul nem sok minden játssza le. Ezért hasznos lenne valami minden eszköz által fogyasztható formátumba átalakítani.

Ezt teszi meg a Convert VOB to AVI, átalakíthatjuk a DVD-ről átmásolt vob fájl MPEG-2 videóit és hangját, MPEG4, DivX, Xvid, MOV, FLV, 3GP, MP4, WMV vagy MP3 formátumba.

 

Movie to Animated GIF Converter→ letöltéseWindows 7-re

 

Movie to Animated GIF ConverterA program nevében minden benne van: mozit vagyis videót alakít át animált gif formátumba, tehát mozgó képfájlba.

Manapság az animált gif (gif89a formátum) ismét virágkorát éli.

A program az avi, wmv és mpg videó fájlokat kezeli, vagyis előtte át kell alakítanunk ezekbe, ha eredetileg más lenne a formátuma.
A Windows 7-re szánt példánya kezeli az MP4 fájlokat is.

Kezelése egyszerű: Open Movie → Export to animated GIF.

 

Any Video Converter Free letöltés

Any Video ConverterNe vásárolj videó átalakítót, míg nem próbáltad az Any Video Convertert!” írják a készítők.

És valóban, az Any Video Converter minden egyben videó átalakító szoftver, könnyen használható magyar nyelvű grafikus felülettel, nagy sebességgel és a végén kimenetként kiváló minőséggel.

Könnyedén alakíthatjuk át szinte minden videó formátumból (DivX, XviD, MOV, rm, rmvb, MPEG, VOB, DVD, WMV, AVI) MPEG-4 formába, iPod, PSP, Google Nexus One és egyéb hordozható eszköz, MP4 lejátszó, okostelefon számára, de videóinkat fel is tehetjük videó megosztó oldalakra.

Az Any Video Converter Free fájlformátum támogatása:
Bemeneti videó és hang formátumok közül pár ismertebb: 3g2 és 3gp, asf, avi és avs, divx, dv, flv és m2ts, m2v, m4v, mkv, mov és természetesen mp4. Ezen kívül mpeg, ogg, rm, vob és végül wmv.
Kimeneti videó és hang formátumok közül is pár: avi, mp4 és wmv, swf és flv, mkv, MPEG-1 és 2, PAL vagy NTSC mpeg, mp3 és wma, ogg, aac, wave és az m4a.

Képes letölteni és konvertálni YouTube videókat, a 2.72-től már HD minőségben is, s ezt rögtön vághatjuk, átalakíthatjuk, a 3.10-es verziótól kezdve DVD-re is írhatjuk! (Videó importálása Internetről, vagy a Download gomb)

A program összes korlátja, hogy tömörítés, méretezés, átalakítás után rákérdez a Professional verzió megvásárlására.

A 3-as verziótól már egész komoly átalakításon eshetnek át filmjeink.

 

YouConvert Classic  letöltés

Videó átméretezés, tömörítés.

YouConvert - videó konvertálóA YouConvert “videó eszköz”, képes konvertálni majdnem bármilyen videó formátumból, az Internetre feltölthető filmet.
Átméretezi és tömöríti videóinkat 320×240-es WMV formátumúra.

Ezt ezután már feltölthetjük a YouTube-ra vagy bármelyik videó megosztó oldalra.

Felhasználóbarát a kezelése, az Open movie gombra kattintva megnyithatjuk az átalakítani kívánt fájlt és Start, itt még meg kell adni, hogy hová mentsen a program és elkészíti a feltöltendő videónkat.

Egy tipp: a már tömörített filmet újra és újra betölthetjük és tömöríthetjük egészen addig, amíg a kívánt méret/minőség arányt el nem érjük.

 

 

 

Cikkek

h264 kódolás a gyakorlatban

2015.11.16

 

filmek tömörítése H.264 kódolás-sal

2015.11.16

 

videoszerkesztők

2014.10.31

 

videójavítás

2014.05.15

 
Teljes bejegyzés | Menüpont: AUDIO-VIDEO | Hozzászólások: 0

audio cd készítése Youtube - videóból

2013.01.03

 

kibontás összefűzés

2012.05.13