Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ADATVISSZASZERZÉS

Hali gondoltam ez a téma megér egy különálló bejegyzést.
Tekintve,hogy mindenkit ért már "baleset":))....véletlenül törölt olyan adatokat,amelyekre még szüksége lett volna,vagy leformázott egy partíciót,amiről azt gondolta,hogy a rajtalévő adatok lemezen megvannak.....stb.

kezdjük mondjuk vindózzal.
Abban az esetben ha leformáztunk egy vinyót és kellenének a rajta lévő adatok,szerintem a legjobb megoldás a GET DATA BACK megfelelő verziójának a beszerzése és használata.A program egyébként fizetős,de gondolom ez nem rémiszt el senkit:)).
A használata marha egyszerű...3 lépésben szedi vissza az adatokat,csak ki kell várni.

Linuxos adtok visszanyerésére a Stellar Phoenix Linux Data Recovery progi szerintem elég jó.A "dolog" pikantériája csupán annyi,hogy a program Windows  platformon fut....hát nem csodálattos....tehát mondjuk Xp-n kell futtassak egy progit,hogy linuxos partíciókról szedjek vissza adatokat.....beszarok, ..de ez van.Egyébként a progi elég jól működik.

Használata 4 lépesből áll , a meghajtó kiválasztása, a keresés módszerének kiválasztása, a talált fájlok közül a kívánt adatok kiválasztása, és végül a fájlok helyének meghatározása és mentése.

 

GET DATA BACK                                        STELLAR P.L.D.R.

 

Akkor most beszéljünk egy újabb és fontos problémáról

Partíció-visszaállítás.........jól hangzik:))!

Ha linux alól,vagy Windóz alól nem látjuk azt a partíciót ami addig marhára a helyén volt,de most méégse nem van OTTAN , ahol eddig....aaz egy kicsit idegesittő:)!


Vagy új partíciót hoztunk létre,vagy átméreteztünk egy már meglévőt...,de megbántuk,mert úgy néz ki hogy adatvesztés ténye forog fenn! Az embert ilyenkor a frász kerülgeti,mi a fenét csináljon???

Nno nemkell mindjárt a falnak menni , mert windózon és linuxon is fut egy progi,amivel vissza lehet állítani a partíciónkat régi állapotára.

A TestDisk  igen gyors és hatékony.........volt "szerencsém" kipróbálni:))

ITT aleírás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cikkek

get data back

2012.08.03

 

testdisk

2012.08.02

 

STELLAR P.L.D.R.

2012.08.02