Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PC VIRTUALIZÁCIÓ

2010.09.05

Mi is az a virtuális számítógép.Ha egyszerűen akarok fogalmazni : gép a gépben.

  Milyen érdekes és izgalmas lehet egyszerre több op.rendsztert használni egy időben , egyazon gépen.Egyszerű módon váltogatva használni a feltelepített alkalmazásokat.

A virtuális számítógépek létrehozása pont ezt terszik lehetővé,sok más előnyös lehetőség mellett.

Ha ki akarunk próbálni egy op.rendszert,virtuális gép létrehozásával könnyen megtehetjük.Gyorsaban "települ" fel , egyszerűen használható...........és ha nem tetszik:) .....két kattintással eltávolítható

Például egy még tesztelői fázisban levő operációs rendszert szeretnénk kipróbálni, akkor ,  egy virtuális gépet készítve, majd erre feltelepítve ezt a rendszert, biztonságosan tesztelhető anélkül, hogy szoftverhibából adódóan kárt tennénk a számítógépünkben. Ezen kívül alkalmazhatjuk még a virtualizációt a régebbi alkalmazásaink futtatására, valamint bizonyos esetekben akár még a tanulás során is igen nagy hasznát vehetjük . Mindezen használati eseteken kívül van még egy nagyon hasznos funkciója, : a fizikai gépünkön levő rendszer által nem kezelt hardver eszközök is működésre bírhatóak.

PC virtualizáció leegyszerűsítve:

A számítógépünkre feltelepített és futtatott virtuális gépkezelő program( pl : virtualbox ) létrehoz egy elkülönített látszólagos környezetet a szimulált számítógépek számára.

Ebben az elkülönített térben létrehozott virtuális gépeknek ugyanúgy megvannak a megfelelő hardver egységei, mint a valóságos számítógépeknek, természetesen ezek az eszközök csak egy szoftveres emuláció eredményei. Ezeket a szimulált hardvereket is szintén vezérlőprogramok segítségével tudják a vendég rendszerek (azok az operációs rendszerek amelyeket a virtuális gépekre telepítünk) kezelni.

A virtuális számítógép tehát nincs fizikailag jelen.Fizikailag létező számítógéppel egyenértékű szimuláció,a gépünkön egy elszeparált helyen.Létrehozásához nem kell particionálással foglalkoznunk.

 

A gazda számítógép és a virtuális számítógép viszonya:

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.