Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VITRUÁLIS PC LÉTREHOZÁSA

2010.09.05

 

      Ha hozzá akarunk fogni egy igazán jól működő alaprendszer - virtuális rendszer "együttes" létrehozásához,először is fel kell

telepítenünk egy linux -op.rendszert.

Erre a legalkalmasabbnak a MAGYARUBI-t tartom...ezt ajánlanám.

Ha már feltelepítettük az ubuntut , neki is foghatunk. Telepítsük fel a "virtualbox" nevű alkalmazást és indítsuk el. A virtualbox segítségével lehetőségünk nyílik Windózos op.-rendszerek telepítésére is.

A létrehozott op-rendszer nincs hatással a linux működésére,mivel teljesen elszeparálja magát a fő rendszertől.Telepíthetünk és használhatunk windózos progikat nyugodt szívvel..................

Ha kiakarjuk aknázni a linux adta lehetőségeket állítsuk be compizconfig seetings manager segítségével az asztali megjelenítéseket,így lehetőségünk lesz könnyedén váltogatni az asztalok között.Ez azért jó mert ha telepítve van virtuálisan egy Win. 7-t és egy Win. xp is külön asztalon megjelenítve,így könnyen hozzáférhetünk és használhatjuk a rajtuk futó alkalmazásokat.

::::::::: a leírást még pontosítani fogom...pl: virtualbox beállítások::::::::::::

Tapasztalat:

-alaplap Gigabyte P55Ud3 , proci I5 , ram 8Gb DDr3 ( linuxnál a SWAP kivan kapcsolva) , VGA GeForce 6600 , winyó kb.4 tera ( 1-1.5 terás samsungokat használok a 3 év gar és a 32 MB cache miatt ).de az alaprendszer külön egy 160 GB-os samsungon van.

- Elindítottam a linuxon egy filmet,-zenelejatszást,megnyitottam néhány oldalt az interneten,elindítottam néhány letöltést.....Az Xp-n elindítottam egy DVD-ből DivX-be konvertálást ( futamidő 70 perc -ez lehet kevesebb is,csak Gagyi -),elindítottam egy filmlejátszást,zenelejátszást...,a Win 7-en elkezdtem rar-ral tömöríteni és Zip állományokat kibontani és adatokat felírni egy CD-re........nem bírtam megölni a gépet. A rammokból max 2.2 GB fogyott,a proci 4 magja közül váltakozva egy 100%-on , a másik három 25% körül....semmi nem melegedett, inkább "hűlt" :)

Nem lassult be ,nem akadt ,minden simán ment

_nem vagyok valami nagy teszt-men..:) ezért így próbáltam ki a gépet_

Ha valakinek van ötlete, a hozzászólás-ba írhat .....kössz